Имаш въпроси ?
0884 920 406


Предимствата да отглеждате котка вътре в дома си


Котките живеят от почти 4 хиляди години П.Н.Е в близост до хората. В историята в древен Египет котките са били почитани, като божествени животни, конкретно става дума за богинята Бастет, която се е считала за богинята на удоволствието, а  убийството на котка се наказвало със смърт. Телата на някои от хората така и на котките са бивали момифицирани и са били погребвани в специално изработен съркофаг. 
Кое божество сте според египетския хороскоп - Лично нейно - Jenite.bg
В средните векове котките са били смятани за дяволски създания и най-добри приятели на вещиците. В тези времена котките са били избивани с това популацията на плъховете нарастнала главоломно.Репутацията на котките се изчиства, след като спасяват човечеството от смъртоносната чума, която плъзва в цяла Европа и върлува през 1347г. до 1351г.  за това време епидемията взема, като жертви почти 30 % от населението на Лондон. 
През в средата на ХХ-ти век хората откриват тоалетната за котки, която дава възможност на стопаните да отглеждат тези животни в домашни условия.Тенденцията ускорява своя ръст, в края на века и все повече и повече котенца биват приютявани топло и сигурно в уюта на дома. Сухите храни и аксесоарите за котки улесняват доста стопаните в процеса на отглеждане, за това те стават предпочитан домашен любимец. 
За котките не е полезно да излизат навън - DUNAVMOST.com

Неуспорван факт е, че да си иотглеждаш котка у дома е голямо удоволствие. 
Предимствата от това да отглеждате котка в дома си са: 
- Не изискват голяма поддръжка и финансови средства. 
- Винаги имате гальовна и игрива компания, с която да прекарвате пълноценно своето време. 
- Намаляване от риск котето Ви да претърпи злоополука при пътно произшествие. Това важи особенно за малките котенца, които все още нямат опит с оцеляването. 
- Доста от породистите котки живеещи на вън стават обект на кражби от хора, които имат търговски или личен интерес. 
- Същесвува и риск за котките живеещи на двора или пред блока да бъдат отровени с храна напоена с антифриз от глупави хора с нечисти намерения. 
- За домашните котки не съществува риск от това да се сбият с друга котка или куче. 
- Котките живеещи на двора могат да попаднат на неща, които не са годни за ядене. Примерно натровена мишка, която в себе си съдържа отрова опасна за живота на котката, ако тя опита от нея. 

Не успорваме също факта, че котките, които живеят на двора са животни, които са на свобода и живеят в естествената си среда.