Имаш въпроси ?
0884 920 406


Болести по костно-ставната и хрущялната система на кучето симптоми и лечение


Болестите по костно-ставната система се проявяват най-често при  едропородисти породи, като Голдън ретрийвър, Доберман, Самбернар, Немски овчарки, Питбули, Дого Аржентино, Ротвайлери,Леонбергер, Московски пазач, Нюфаундленд, Немски дог, различните видове Мастифи (Испански, Пиринейски, Тибетски..), Английски дог и други. 
НЕМСКА ОВЧАРКА – Най-добрия приятел на човека – Кучето
Това се дължи на бързото им израстване в крехка възраст и натрупването на значителна маса килограми, чиято тежест пада върху все още неразвитата им костна система. В периода от две години костите на кучетата растат на дължина това е възможно, поради факта, че костите са още меки, като хрущяли съставени от  диафиза и две крайни  епифизи. В края на втората година те спират растежа си на дължина и започват процес на калциране, който вкостява и заздравява костите на кучето. 
За да предпазите кучето си Препоръчваме  в този период да давате добавки за заздравяване на костната система, като калции на таблетки 
https://zoomagazinche.bg/продукт/калции-за-кучета-мултивит--297
Друг фактор, който влияе върху предразположеността на кучетата да имат здравословни проблеми по опорно двигателната система, това е неправилната селекция на родителите.Наследствените болести предавани с генетичен код, като тазобедрената Диспанзия, която 
  може да се наблюдава най-често при немските овчарки, специално при източно-европейската овчарка. Другите често срещани болести по костите на кучетата са: 
Артит
Дисторзия 
Синовит 
Остеоартрит
Тези болести са с различна симптоматика, но всички те създават различна агонична болка за кучетата, което ги довежда до депресия, която бива придружавана от други по характер болести. 

Хрущялните болести по кучетата Остеохондрозата е една от най-често срещаните отново при едрите породи кучета, при която се наблюдава нарастване на хрущялната тъкан в областтна на епифизата, което води до изкривяване на крайниците на кучето. 
Остеохондрозата се наблюдава най-често при - Лакатната, раменната и бедрената кост. 

Как да предпазите, кучето си от проблеми по костната и хрущялната система: 
-Не давайте на кучето си храна с високо съдържание на сол, тъй като тя намалява усвояването на калции в организма 
- Хранете своя най-добър приятел с високо енергийни храни и храни съдържащи високо ниво на калции и витамин Д, който спомага за по-доброто усвояване на калции в организма. Имайте предвид, че неправилното хранене води до разрушаване и на ставите на кучето. 
За това е добре да давате на кучето си добавки с високо съдържание на глюкозамин и хондроитин. Ние препоръчваме --https://zoomagazinche.bg/продукт/мултивитамини-за-кучета-beaphar-top-10,-180-бр.-300
И
https://zoomagazinche.bg/продукт/beaphar-junior-cal-калций-на-прах-за-кученца-и-котенца,-200-гр-301
а против Артроза --> 
https://zoomagazinche.bg/продукт/артоартрозин-добавка-за-кучета--298

Грижете се добре за Вашето куче, не го пренатоварвайте, прехранвайте с висококалорични храни, масажирайте го често и го обичайте безрезервно, както То Ви обича. 

Dog Running — Happy Dog